Zweedse massagetherapie

Wat is Zweedse massagetherapie? Het is een techniek die is ontworpen om de spieren in het lichaam te helpen ontspannen door druk uit te oefenen en vervolgens in dezelfde richting te wrijven als de bloedstroom die terugkeert naar het hart.

In tegenstelling tot andere methoden van massagetherapie, werd dit voor het eerst ontwikkeld in de 18e eeuw. Het wordt ook wel de “klassieke massage” genoemd omdat het de westerse manier is om die spieren te ontspannen.

Het hoofddoel van de Zweedse massage toen en nu is nog steeds hetzelfde. Dit is om de zuurstofstroom in het bloed te verhogen, zodat toxines uit de spieren worden vrijgegeven. Deze toxines omvatten melkzuur en urinezuur evenals metabole afvalstoffen.

Wanneer dit gebeurt, wordt de bloedsomloop verhoogd zonder de hartbelasting te verhogen. De ligamenten en pezen zijn beide uitgerekt, waardoor ze soepel en buigzaam blijven. Dit stimuleert ook de huid en het zenuwstelsel en verzacht tegelijkertijd de zenuwen. Als gevolg hiervan wordt stress verminderd.

Er zijn verschillende technieken in de Zweedse massage. Enkele voorbeelden hiervan zijn wrijving, effleurage, kneden, tikken, lange slagen, trillingen en schudbewegingen. De therapeut kan de vingertoppen, handen of handpalm gebruiken om een ​​maximaal effect te bereiken en natuurlijk een beetje buigen en strekken.

Tijdens de sessie moet de persoon zich uitkleden en op de matras gaan liggen. Hij of zij wordt dan bedekt met een deken en de enige keer dat hij wordt geopend, is wanneer de therapeut dat deel van het lichaam met olie moet masseren, zodat dit door het lichaam wordt opgenomen.

Als je je niet op je gemak voelt om naakt te zijn, neem dan wat oude, losse kleding mee, want de olie kan vlekken op de kleding veroorzaken.

Een Zweedse massage duurt meestal 60 tot 90 minuten. Voordat de sessie begint, kan de therapeut uw teint controleren en vervolgens het type olie kiezen dat moet worden gebruikt op basis van uw huidtype. Als je ooit de druk wilt verhogen of verlagen, zeg dat dan en de therapeut zal zich dienovereenkomstig aanpassen.

In de kamer kunt u op de achtergrond wat rustgevende muziek horen spelen, aangezien dit bekend staat om mensen te helpen ontspannen. Als je het niet leuk vindt, vertel het ze dan zodat ze iets anders kunnen spelen of gewoon uit kunnen zetten.

Je zou kunnen opmerken dat de therapeut graag zou willen kletsen terwijl hij aan je werkt. Net als de muziek, als je geen zin hebt om te praten, vertel het hen dan gewoon. Maak je geen zorgen, ze zullen niet beledigd zijn.

Ten slotte slapen sommige mensen tijdens Zweedse massagetherapie. Nogmaals, dat is prima, want het is bekend dat het gebeurde.

Zweedse massagetherapie wordt beschouwd als de basis van andere vormen van westerse massages. Dit komt omdat de principes erachter hetzelfde zijn als wanneer u sportmassage, stoelmassage, hot stone-therapie, deep tissue massage of aromatherapie probeert. Als je het leuk vindt om behandeld te worden, probeer de anderen dan de volgende keer dat je langskomt.

Voordat u voor een sessie gaat, raadpleegt u uw arts als het veilig voor u is om te doen. Je moet ook vermijden een zware maaltijd te eten voordat je naar binnen gaat.

Zweedse massagetherapie is goed. Als de sessie voorbij is, voelt u zich ontspannen en versterkt. Omdat je daarna dorst zult hebben, kun je beter een drankje drinken. Sommige plaatsen bieden water, terwijl anderen warme thee uitdelen. Wanneer je er klaar voor bent, is het tijd om je aan te kleden en naar huis te gaan.

Which massage is perfect for you?

Free Consultation
Call +32 2 502 53 48
Contact Us
close slider

*Note: On Saturday & Sunday please call to make your booking