Zwangerschap Massages

Wie verdient er beter en heeft een goede massagetherapie nodig dan een moeder? Ik kan aan niemand denken, of wel? Zwangerschap is een zeer stressvolle tijd in het leven van een vrouw; zowel op het fysieke niveau als op het emotionele vlak. Door de bloed- en lymfecirculatie te verhogen, door de hartslag te verlagen, door het lichaam te ontspannen en door de geest te verlichten; massagetherapie kan zeer nuttig zijn op beide niveaus omdat het de meest voorkomende symptomen van deze delicate vrouwelijke toestand verlicht.

Vele onafhankelijke onderzoeken hebben overtuigend aangetoond dat de positief gunstige effecten van massagetherapie tijdens de zwangerschap ook het groeiende kind in de baarmoeder van de moeder ten goede komen en resulteert in een gemakkelijkere bevalling en een minder pijnlijke bevalling.

Wat is het verschil tussen een zwangerschapsmassage en een andere massage? Welnu, er zijn een aantal zeer belangrijke verschillen die niet over het hoofd mogen worden gezien. En vanwege die verschillen moeten therapeuten die massagetherapie uitvoeren op zwangere vrouwen, speciaal worden opgeleid en gecertificeerd, en ze moeten altijd die extra weinig voorzorgsmaatregelen nemen:

Zwangerschapsmassage mag niet worden uitgevoerd tot het eerste trimester van de zwangerschap is voltooid, omdat de verhoogde bloedcirculatie kan leiden tot duizeligheid en een verslechtering van de bestaande symptomen van ochtendmisselijkheid.

• Positionering van de zwangere vrouw is schadelijk voor haar veiligheid en de veiligheid van het kind dat zij draagt. Als u een massagetafel gebruikt voor de Zwangerschapsmassagesessie, moet deze een semi-ligtafel zijn. In het geval dat een dergelijke geschikte tafel niet beschikbaar is, moet de zwangere vrouw op haar zij liggen en in de loop van de tijd van kant wisselen om beide heupen beschikbaar te maken voor de massagebehandeling. Een breed scala aan kussens (lichaamskussens, wigkussens en extra kussens) op een paar strategische plaatsen onder het lichaam van de zwangere vrouw kan haar comfort enorm vergroten.

Belangrijke veiligheidsmaatregelen: De zwangere mag nooit direct op haar buik liggen en de vlakke, horizontale tafel met het gat voor de buik mag nooit worden gebruikt, omdat deze te veel druk op haar onderrug uitoefent.

• Er zijn bepaalde delen van het lichaam van de zwangere vrouw die nooit mogen worden gemasseerd of geperst; beide zijden van de enkels evenals de banden tussen de duimen en de wijsvingers zijn drukpunten die vroege arbeid kunnen veroorzaken bij blootstelling aan langdurige druk.

Voor het overgrote deel van de tijd zijn Zwangerschapsmassages volkomen veilig en worden ze geadviseerd. Echter, onder bepaalde zeer specifieke omstandigheden Zwangerschap Massages moeten niet worden geprobeerd zonder een medisch specialist te raadplegen en deze aandoeningen kunnen zijn: vrouwen die risico lopen op vroeggeboorte en vrouwen met bloedstolsels of gerelateerde bloedstollingsstoornissen.

Hoe zijn zwangerschapsmassages en andere massages vergelijkbaar met elkaar? Ieder mens, (al dan niet zwanger, vrouwelijk of mannelijk, jong of oud, rijk of arm) geniet van het vleugje helmknopmens omdat het troost, liefde, bewustzijn, zorgzaamheid, veiligheid en te veel andere prachtige sensaties overbrengt om in deze enkele korte oratie. Zwangerschapsmassage en alle andere soorten massage bieden dat en meer.

Which massage is perfect for you?

Free Consultation
Call +32 2 502 53 48
Contact Us
close slider

*Note: On Saturday & Sunday please call to make your booking