Zou je in massagetherapie willen gaan?

Het wordt een grote beslissing om massagetherapeut te worden. Omdat de industrie al wordt gereguleerd, is een loopbaan in massagetherapie moeilijker om in te komen. Je hebt training en soms licentiestatus nodig om in een bepaalde kliniek te kunnen werken. Dit is vooral zo als je je richt op die top of the line klinieken die echt goed betalen. Een van de beslissingen die je moet nemen voordat je het veld betreedt, is aan wat voor soort massages je je zult specialiseren. Net als bij de medische wereld hebben massagetherapeuten specialisaties.

Er zijn verschillende soorten massages die worden gedaan in klinieken. Sommige zijn eenvoudig genoeg en vereisen slechts een specifieke reeks slagen. Anderen zijn technischer en omvatten het indrukken van bepaalde drukpunten in het lichaam en het gebruik van oliën die gewoonlijk niet in de praktijk worden gebruikt. Voorbeelden hiervan zijn acupressuur en aromatherapie. Voordat u in de massagetherapie begint, weet u eerst wat u comfortabel vindt. Als je één massage bestudeert en je vervolgens realiseert dat je er niet voor in de plaats komt, verspil je geld en tijd aan je training. Voordat u zich gaat storten, moet u eerst weten wat u wilt.

Hieronder staan ​​enkele dingen die u kunnen helpen verduidelijken wat u echt wilt doen.

1. Westers tegen Oosters

Hoewel er veel verschillende soorten massages zijn, zijn ze verdeeld in slechts twee grote groepen – Oost en West. Stel uzelf de vraag: bent u comfortabeler in het doen van het meer traditionele medische model dat vaak het kenmerk is van westerse massages of bent u meer voor de oosterse types die gebruik maken van essentiële oliën en drukpunten?

2. Medisch tegen ontspanning

De verschillende soorten massagetherapieën kunnen ook worden opgedeeld in massages voor ontspanning of massagetherapie voor medische doeleinden. Als je denkt dat je alleen iets wilt dat ontspanning biedt, dan is trainen gemakkelijker voor deze groep. Het enige dat u hoeft te leren, zijn specifieke slagen die uw cliënt helpen om zijn spieren te ontspannen. Als je echter denkt dat je er een carrière uit wilt maken die vergelijkbaar is met een arts, dan ben je beter af met trainen op het medische gebied van massages. Hier zul je vakken als anatomie, fysiologie, fysiotherapie en vele andere wetenschappelijke vakken bestuderen.

3. Kuuroorden tegen verpleeghuizen

De cliënten die u onderhoudt, helpen u ook bij het bepalen van het soort specialiteit voor massagetherapie dat u graag wilt nemen. Als u bijvoorbeeld aan het werk bent in een spa of een resort, zullen uw klanten vooral degenen zijn die gewoon een beetje ontspanning zoeken. Aan de andere kant, als je graag in een verpleeghuis of in een ziekenhuisverband werkt, wil je misschien in iets dat meer medisch van aard is. Hoewel ontspanning misschien gemakkelijker te doen is, is de beloning voor de ander veel competitiever, dus misschien wil je dat ook overwegen bij het nemen van je beslissing.

4. hoe moeilijk kun je de massage doen

Een andere overweging bij het kiezen van uw specialiteit is of u zelf kunt masseren. Onthoud dat massages voor ontspanning zachter en meer ontspannen zijn in vergelijking met die voor mensen die problemen hebben met hun spieren en hun botten. Ook moet je bij het omgaan met medische cliënten meer precies zijn met je massages.

Which massage is perfect for you?

Free Consultation
Call +32 2 502 53 48
Contact Us
close slider

*Note: On Saturday & Sunday please call to make your booking