Wat u moet weten om in massagetherapie te komen

Als je denkt dat het maken van een carrière in massagetherapie net zo eenvoudig is als weten hoe je moet kneden en drukken, heb je het mis. Vanwege de toenemende populariteit van deze klinieken, is de overheid begonnen met het reguleren van de praktijk. Massagetherapeuten moeten nu een soort van vergunning krijgen om te kunnen werken. Dit is natuurlijk niet waar voor alle staten. Wetten over de industrie worden nog steeds niet overal in het land afgedwongen. Dit betekent dat elke staat een andere kijk krijgt op hoe de praktijk moet worden gedaan.

Hier zijn enkele van de dingen die je misschien wilt overwegen bij het begin van een carrière in massagetherapie.

1. Ken de massage die u wilt doen

Een van de belangrijkste overwegingen waar je naar moet kijken voordat je aan je massagetherapiecarrière begint, is wat massage om zich te specialiseren. Net als het medische veld hebben massagetherapeuten nu specialisaties. Elk wordt geïdentificeerd aan een bepaald veld. Dit wordt veroorzaakt door de soort training die ze zullen volgen voordat ze volwaardige massagetherapeuten worden. De beste manier om dit te doen, is door onderzoek te doen naar de verschillende soorten massages en te zien wat u het prettigst vindt om te doen.

Er zijn veel overwegingen bij het maken van deze keuze. Een van de factoren die hun beslissingen kunnen beïnvloeden, is in welke klinische omgeving ze willen werken. Werken in spa’s en commerciële massagecentra vereist alleen dat je bedreven bent in massages die de spieren proberen te ontspannen.

Dit is natuurlijk gemakkelijker te bestuderen en veel gemakkelijker te doen in vergelijking met massages die veel technischer van aard zijn, wat meestal in de klinische setting wordt gedaan. Het voordeel van meer technische en wetenschappelijke massagestralen is echter een hoger loon en natuurlijk meer geprofessionaliseerd.

2. Fysieke problemen

Massagetherapie brengt veel lichamelijk werk met zich mee. Elke dag onderhoudt u de cliënten met een harde of zachte massage en helpt u hen achterover te leunen op de massagetafel en ook te ontmoedigen. Het is een heel zware klus en kan fysiek belastend zijn. Voordat je een carrière in massagetherapie begint, moet je ervoor zorgen dat je de klus kunt klaren en kunt omgaan met de fysieke vereisten.

3. Tijd om te studeren

Vanwege de manier waarop de industrie door de staat is gereguleerd, zal massage-therapeut eerst veel jaren studie gaan kosten. Sommige staten vereisen in feite dat therapeuten ten minste drie jaar specialisatie hebben. Als je meteen geld moet verdienen en geen tijd hebt om eerst te studeren, dan is dit niet de carrière voor jou. Je zult beter af zijn met banen die niet echt een opleidingscertificaat of een diploma vereisen.

4. Goed met mensen

Een ander ding om te overwegen wanneer u een carrière in massagetherapie wilt hebben, is communicatie met mensen. Vergeet niet dat u meestal uw geld zult verdienen met de fooien en niet met het salaris dat de kliniek u geeft. Om grote tips te krijgen, moet je ook sociaal zijn en communiceren met mensen. Klanten zijn dol op therapeuten die met hen praten en zij die naar hun problemen luisteren. Als je een beetje asociaal bent, is dit niet de carrière voor jou.

Which massage is perfect for you?

Free Consultation
Call +32 2 502 53 48
Contact Us
close slider

*Note: On Saturday & Sunday please call to make your booking