Wat moet u weten over massagetherapie

Wat moet je weten over massagetherapie? Goed behalve dat het in staat is om pijnlijke spieren te helpen verlichten, een paar andere dingen, zoals wat de verschillende soorten zijn, wat zijn de risico’s, of er bijwerkingen zijn en of het de conventionele geneeskunde moet vervangen.

Om te beginnen worden er tot op heden meer dan 10 soorten gebruikt. Enkele voorbeelden hiervan zijn reflexologie, shiatsu, rugmassage, Thai, hot stone, deep tissue, aromatherapie en Zweeds.

Er zijn slechts enkele ernstige risico’s met betrekking tot massagetherapie en dit kan worden voorkomen als u de juiste voorzorgsmaatregelen neemt. Het beste wat u kunt doen, is om uw arts te raadplegen om te zien of het voor u veilig is om een ​​masseuse te zien.

Patiënten met de volgende aandoeningen mogen geen massagetherapie ondergaan. Deze omvatten diepe veneuze trombose die toevallig een bloedstolsel in een diepe ader is, meestal in de benen, een bloedingsaandoening of bloedverdunnende geneesmiddelen zoals warfarine, beschadigde bloedvaten en verzwakte botten van osteoporose, een recente fractuur of kanker .

Je moet ook een massage krijgen als je koorts hebt, een open wond hebt, een tumor hebt gediagnosticeerd, beschadigde zenuwen hebt, een infectie hebt of een acute ontsteking. Bepaalde omstandigheden kunnen ook gevaarlijk zijn als u besluit om te masseren. Deze omvatten zwangerschap, kanker, fragiele huid, hartproblemen, dermatomyositis en een geschiedenis van fysiek misbruik.

Er zijn bepaalde bijwerkingen verbonden aan massagetherapie. Deze omvatten tijdelijke pijn of ongemak, blauwe plekken, zwelling en gevoeligheid of allergie voor massageoliën.

Massagetherapie mag niet worden gebruikt als vervanging van reguliere medische zorg. Als uw arts u vertelt dat u een specialist kunt zien, moet u wat onderzoek over de persoon doen.

Je moet hun inloggegevens of licenties, jarenlange ervaring en training controleren. Als u massagetherapie nodig heeft om een ​​medische aandoening te genezen, moet u van tevoren weten of zij een gespecialiseerde opleiding op dit gebied hebben.

Het zou geen kwaad om ook te vragen of ze andere CAM-praktijken gebruiken naast massagetherapie om hun patiënten te helpen. Enkele voorbeelden hiervan zijn het gebruik van kruiden en het verplichten van de patiënt om een ​​speciaal dieet te volgen.

Als alles uitcheckt, is dit het moment waarop u te weten komt hoeveel behandelingen nodig zijn, de kosten en of dit wordt gedekt door uw verzekering. In de meeste gevallen wordt dit niet gehonoreerd. Sommige mensen vragen misschien zelfs om een ​​gratis test van tien minuten om te zien hoe goed ze presteren.

Een deel van de criteria moet het geven van privacy zijn wanneer je verandert, hij of zij bedekt je lichaam voor bescheidenheid en warmte, vraagt ​​voorafgaand aan de sessie naar welk lichaamsdeel je wilt werken, vraagt ​​om feedback over hoe het gaat en biedt ruimte aan vraagt ​​om minder of meer intense druk.

Het beste deel over massagetherapie is dat het verlichting kan bieden zonder de noodzaak om pijnstillers te slikken en sommige feiten te weten is goed, dus je weet waar je aan begint als je de plek bezoekt. Je kunt hier meer over lezen door wat onderzoek te doen dat niet slecht is, zelfs als je gewoon gaat voor een sessie om wat stress of pijn te verlichten en niet hoeft te bezoeken vanwege een medische aandoening.

Which massage is perfect for you?

Free Consultation
Call +32 2 502 53 48
Contact Us
close slider

*Note: On Saturday & Sunday please call to make your booking