Technieken van massage

Massage wordt beschouwd als een van de oudste bestaande vormen van medische, natuurlijke therapie die wordt uitgevoerd op het menselijk lichaam. Het wordt beoefend door massagetherapeuten die hoog opgeleid en opgeleid zijn op dit gebied, met verschillende technieken en filosofieën. Ja, massagetherapeuten hebben een tiental verschillende massagetechnieken, de meeste zijn complementaire vormen, om het menselijk lichaam te helpen een betere gezondheid en welzijn te bereiken.

De massagetechnieken verschillen over het algemeen op basis van vormen, toepassingen en doeleinden. Maar over het algemeen komen de verschillende massagetechnieken die de therapie omvatten voort uit verschillen in overtuigingen en cultuur. Zoals u wellicht weet, hebben talrijke rapporten opgemerkt dat massage al lang wordt toegepast in Griekenland en Rome, maar ook in het oude China en India. Met deze verschillende oorsprongsverhalen is het geen wonder dat de massagetechnieken verschillen.

Maar wat zijn eigenlijk de gebruikelijke massagetechnieken? Welnu, lees hieronder voor enkele van de bekende massagetechnieken waarin je misschien geïnteresseerd bent.

* Zweedse massage – Deze techniek is verreweg de meest bekende vorm van de traditionele Europese massage. Voor zover ik weet, wordt dit algemeen toegepast in de Verenigde Staten, maar volgens sommige onderzoeken is het oorspronkelijk ontwikkeld door een Zweedse arts met de naam Per Henrik Ling. Zweedse massage is een systeem van kneden, wrijving en glijdende bewegingen gericht op de oppervlakkige lagen van de spieren. Het wordt uitgevoerd met beroertes die helpen een goede bloedcirculatie door de zachte weefsels van het lichaam te bevorderen, en het is goed voor het stimuleren van het metabolisme.

* Deep Tissue Massage – Een andere bekende massagetechniek die tot doel heeft chronische patronen van spanning op de spieren vrij te maken. Deze benadering wordt meestal bepaald door de langzame slagen, maar met intense, directe druk of wrijving. Vaak zijn de bewegingen die bij deze benadering zijn betrokken, gericht op de spieren van de spieren. Hiermee wordt van de therapeuten verwacht dat ze zijn of haar vingers, duimen of ellebogen gebruiken tijdens het uitvoeren van het werk. Om het eenvoudig te zeggen, deze benadering wordt “diep weefsel” genoemd omdat het grotere druk gebruikt die gericht is op de diepere lagen van de spier om een ​​betere gezondheid te bevorderen. Dit feit is wat in feite het diepe weefsel uniek maakt van de andere massagetechnieken.

* Hellerwork – Zoals de naam al aangeeft, is Hellerwork een van de meest bekende massagetechnieken ontwikkeld door Joseph Heller in 1979. Volgens berichten heeft Hellerwork, in tegenstelling tot andere massagetechnieken, ongeveer elf sessies om het welzijn te bevorderen. Elke sessie omvat dan een uur lichaamswerk, evenals een half uur bewegingonderwijs. Tegenwoordig is Hellerwork, een eenvoudige techniek, veel voorbereid door veel beoefenaars en beginners.

Er zijn verschillende andere bekende massagetechnieken beschikbaar. Maar over het algemeen kunnen de betrokken massagetechnieken worden geclassificeerd op basis van hun oorsprong en vormen. Er zijn de traditionele Europese massagetechnieken, de moderne westerse vormen, oosterse methoden en de energetische methoden. Al deze massagetechnieken worden tegenwoordig echter gebruikt voor de behandeling van een breed scala aan stoornissen die mensen van alle leeftijden en geslacht voelen, van zuigelingen tot volwassenen.

Which massage is perfect for you?

Free Consultation
 
Call +32 2 502 53 48
Contact Us
close slider

*Note: On Saturday & Sunday please call to make your booking