Reflexologie Massage

Reflexologie Massage, ook wel de zone therapie genoemd, is een alternatieve geneeskunde techniek waarbij het masseren, strekken, knijpen, drukken, wrijven en duwen op zeer specifieke gebieden van de voeten, handen en oren wordt toegepast om gunstige effecten te bevorderen of te stimuleren naar andere overeenkomstige afgelegen delen van het lichaam, zoals de vitale interne organen en andere essentiële systemen. De bedoeling is de algemene gezondheid van het lichaam als geheel en de geest te verbeteren.

De Amerikaanse Vereniging van Reflexologen beweert dat Reflexologie Massage resulteert in verbeterde bloedcirculatie, ontgifting van metabolisch afval, vermindering van spanning en de vergemakkelijking van het vermogen van de lichaam om zichzelf te genezen. De verenigingen beweren ook dat Reflexology Massage effectief is voor rugpijn, migraine, onvruchtbaarheid, artritis en een lange reeks andere geest en lichaamsproblemen.

Aangezien studies en onderzoek geen klinische conclusies hebben bereikt over de effectiviteit van Reflexology Massage, hebben medische professionals van de westerse overtuiging herhaaldelijk bezorgdheid uitgesproken dat het geloof in deze praktijk de behandelingen van potentieel ernstige gezondheidstoestanden gevaarlijk kan uitstellen. Ze hebben zelfs gebruik gemaakt van de aanspraak van call reflexology op het manoeuvreren van energie (gi) pseudo-wetenschappelijk, omdat er geen wetenschappelijk bewijs is voor het bestaan ​​van levensenergie, kristallijne structuren of wegen in het menselijk lichaam.

In de Verenigde Staten, dezelfde medische critici en anderen afkeuren van het gebrek aan medische training en de korte duur van de training zoals het is. Ze verder afbreken over het feit dat er geen centrale regulering bestaat voor accreditatie en vergunningverlening aan reflexologie massage therapeuten. Omgekeerd, verschillende Europese landen, waaronder Zwitserland, vereisen dat reflexologen opgeleid en gelicentieerd worden aan medische praktijken met een grondig begrip van anatomie en fysiologie.

Op basis van oude Chinese genezing beweren reflexologen echter dat het menselijk lichaam een ​​onzichtbaar energieveld bevat dat de levenssterkte of de gi is en dat ze erop aandringen dat een blokkeer of obstructie van deze levensmacht de natuurlijke neiging van het lichaam voor zichzelf voorkomt of afziet genezing en verbetering van gezondheid en welzijn.

Dr. William H. Fitzgerald, een oor-, neus- en keelspecialist en zijn partner, dr. Edwin Bowers, zijn in 1913 de eerste als pionierreflexologie geweest. In de Verenigde Staten werd in 1913 de eerste theorie gegeven als ‘zone therapie’. Drs. Fitzgerald en Bowers beweerden dat in feite druk op bepaalde zeer specifieke plaatsen van het lichaam impliceert op pijnstillende en verdovende effecten op andere verre delen.

In de jaren 1930 en 1940 verklaarde Eunice D. Ingham, een verpleegster en een fysiotherapeut, dat de handen en voeten bijzonder ontvankelijk zijn en de hele lichaam in de bijbehorende impuls of reflexpunten op de voeten schetsen. Door dat te doen veranderde Ingham de eerder gesproken van “zone therapie” naar “reflexologie” of “reflexologie massage” en zijn genummerde reflexen worden nog steeds gevolgd.

Of Reflexology Massage werkelijk de exacte resultaten bereikt die het beoogt te bereiken, is volgens mij niet zo belangrijk. Het belangrijker probleem hierbij is het feit dat een krachtige massage aan de handen en voeten zo erg goed voelt, vooral na een harde dag, dat het op een of andere manier therapeutisch moet zijn. Of misschien voelt het gewoon goed en dat is ook goed.

Which massage is perfect for you?

Free Consultation
Call +32 2 502 53 48
Contact Us
close slider

*Note: On Saturday & Sunday please call to make your booking