Massagetherapeut

Massagetherapie wordt nu een van de snelstgroeiende gezondheidsindustrieën ter wereld, met honderden massagetherapiescholen in de continenten die massages aanbieden voor diegenen die zichzelf willen verwennen met de zogenaamde “zachte aanraking”. Samen met de opkomst van massagetherapie is de toename van het aantal massagetherapeuten.

Massagetherapeuten zijn nu overal, van huis tot kantoren en tot spa’s en salons. Ze werken allemaal om het geschenk van massage te geven om mensen zich beter te laten voelen. Ze hebben hun titel bereikt door middel van studie, dus massagetherapeuten zijn geschoolde en getrainde mensen die hun tijd besteden aan het nauwkeurig beoordelen en behandelen van mensen die ernstig worden getroffen door dagelijkse spanning en stress.

De massagetherapeuten zijn getraind in de beoordeling en diagnose van zacht weefsel en gewrichten van het lichaam. Ze zijn ook getraind in het voorkomen en behandelen van elke vorm van letsel, pijn of fysieke onvolkomenheden. Met kennis van deze aspecten heeft een massagetherapeut de kracht om de symptomen van pijn en disfunctie te behandelen. De meesten werken zelfs dieper om de onderliggende oorzaken van pijn of fysieke onvolkomenheden die er zijn te vinden en te behandelen.

Algemene taken van een massagetherapeut

Een massagetherapeut voert een aantal taken uit voor zijn cliënten. Al deze taken zijn zeer in overweging voor ontspanning en hersteldoeleinden. Inbegrepen in de lijst zijn de volgende:

* Werk aan de zachte weefsels van het menselijk lichaam door middel van massage. Een therapeut masseert eenvoudigweg de spieren, pezen en ligamenten om genezing te helpen van de imperfecties die hun cliënt heeft.
* Een massagetherapeut moet massagetechnieken gebruiken om de ontspanning en het welzijn te verbeteren.
* Technieken zoals spiertraining moeten door een massagetherapeut worden overwogen om de ontvanger te helpen de spierprestaties te verbeteren en het herstel te ondersteunen.
* Een therapeut moet vingerdruktechnieken gebruiken in shiatsu, reflexologie en andere vormen van therapie.

Werkgebieden van massagetherapeuten

Massagetherapeuten verschillen volgens specialisatie. Maar over het algemeen werken ze in drie brede gebieden: remedialen, ontspanning en sportmassage. Laten we deze gebieden één voor één bekijken:

* Remedial Massage – Dit gebied is een paramedische massagebehandeling. De massagetherapeuten die in dit gebied werken, vervullen hun taken om hun cliënten te helpen bij het helen van delen van hun lichaam die gewond zijn geraakt of inactief zijn gebleven door leeftijd, ziekte en letsel.

* Ontspanningsmassage – Hier combineren de therapeuten massagetechnieken om ontspanning te bevorderen. De technieken op dit gebied van de praktijk verbeteren ook de bloedsomloop, verlichten spierspanning en vergroten het bewegingsbereik.

* Sportmassage – Net als ontspanningsmassage combineert dit gebied verschillende massagetechnieken om de prestaties en het herstel van de persoon in de sport te verbeteren en om ook blessures te voorkomen. De therapeut die in het gebied werkt, past pre-event-, post-event- en onderhoudstechnieken toe.

Persoonlijke vereisten

Hoewel de taken die door een massagetherapeut worden uitgevoerd niet zo zwaar zijn, zijn er bepaalde vereisten waaraan de therapeuten moeten voldoen. Een van de meest noodzakelijke is een goede gezondheid. Dit is erg belangrijk, omdat massagetherapeuten te maken hebben met mensen die gezond willen zijn, dus het is belangrijk dat ze ook gezond en fysiek fit zijn. Afgezien daarvan moet een therapeut zorgzaam en positief ingesteld zijn. Bovenal moet hij of zij oprecht geïnteresseerd zijn in het helpen van de cliënten bij het overwinnen van hun fysieke problemen.

Which massage is perfect for you?

Free Consultation
Call +32 2 502 53 48
Contact Us
close slider

*Note: On Saturday & Sunday please call to make your booking