Een volledige lichaamsmassage geven

Dus je bent geen massagetherapeut, maar wil je een volledige lichaamsmassage geven? Nou, merk in de eerste plaats op dat het geven van een volledige lichaamsmassage geen gemakkelijke taak is. Hoewel het enigszins eenvoudig lijkt, is het geen eenvoudige taart. Om een ​​geslaagde massagetherapie te kunnen geven, moet je namelijk kennis hebben van massagetechnieken en de principes die eraan ten grondslag liggen. Er blijft echter hoop over voor de amateurs. Ze kunnen hun vrienden of zichzelf behandelen met een goede massage als ze gewapend zijn met de basis.

Over de basisprincipes gesproken, het is vermeldenswaard dat massagetherapie op verschillende manieren wordt toegepast, met verschillende technieken. Al deze technieken zijn er echter op gericht mensen te helpen een betere gezondheid en welzijn te bereiken. Dus als u bijvoorbeeld een volledige lichaamsmassage aan een vriend hebt gegeven, is het het beste om eerst de mogelijke technieken te kennen die u kunt aanbieden. Er zijn westerse en oosterse vormen, zoals shiatsu, Thaise massage, reiki, diep weefsel, Zweeds, acupressuur en nog veel meer. Merk op dat het geven van een volledige lichaamsmassage kennis vereist van de basistechnieken van deze helende praktijk.

Het geven van een volledige lichaamsmassage vereist ook kennis van het goed instellen van de stemming om te ontspannen en uw cliënt comfortabel te maken. Dus voordat je begint met de massage, bereid je voor op een comfortabele massageruimte. Bekijk het ondersteuningsoppervlak van uw klant en uzelf. Overweeg dan de sfeer. Als je wilt dat je cliënt zich volledig ontspant terwijl je een volledige lichaamsmassage geeft, dan moet je zeker dingen verwijderen die irriterend kunnen zijn. Voor een betere sfeer kunt u aromatherapie-kaarsen aansteken en de muziek niet vergeten. Speel wat zachte muziek en geniet van het ritme en de beat met je klant.

Bij het geven van een volledige lichaamsmassage, is het ook het beste om je voorraden te overwegen voorafgaand aan de feitelijke procedure. Zorg ervoor dat u over de juiste apparatuur beschikt, zoals een paar handdoeken en smeermiddelen zoals massageolie of lotion. Dit glijmiddel wordt aangebracht bij het geven van een volledige lichaamsmassage, omdat het zorgt voor een soepele glijbeweging. Er is echter een ding om op te letten bij het geven van een volledige lichaamsmassage met een glijmiddel, dat wil zeggen nooit een grote hoeveelheid olie op de huid aanbrengen, omdat hierdoor de hand gaat glijden, waardoor uw cliënt zich ongemakkelijk voelt met uw slagen. Er is voldoende olie in orde.

Voer je beste, goede slagen uit. Zoals ik al eerder zei, is het belangrijk om de juiste slagen of technieken te kennen bij het geven van een volledige lichaamsmassage. Welnu, ik ben er zeker van dat je niet graag gemept zult worden, dus zorg er bij het geven van een volledige lichaamsmassage voor dat je cliënt comfortabel is met jou en met wat je doet. Een ander ding om op te merken is dat je ervoor moet zorgen dat je weet wat je doet.

Tot slot, om uw ultieme lichaamsmassage-ervaring ultiem te geven, verbreek niet de band die u en uw klant hebben gecreëerd. Concentreer je op wat je doet en verbreek gewoon de betovering van iemand van jullie die ‘genoeg’ of ‘genoeg’ heeft gezegd.

Which massage is perfect for you?

Free Consultation
Call +32 2 502 53 48
Contact Us
close slider

*Note: On Saturday & Sunday please call to make your booking