De sportmassage

In een notendop is de Sports Massage een speciale massagetechniek die is ontwikkeld en ontwikkeld met het oog op atleten. En als zodanig bereidt de sportmassage de lichamen van professionele en amateursporters voor op hun best mogelijke prestaties voordat ze aan een sport deelnemen en daarna helpt hun lichaam om zich te herstellen. Maar omdat de Sports Massage is ontworpen voor mensen die aan sport doen, hoef je geen atleet te zijn om er de vruchten van te plukken. Atleten zijn immers niet de enige mensen die gewond raken en ze hebben in geen geval het monopolie op pijn.

De sportmassage is in feite een van verschillende vormen van de Zweedse massage en bevordert een verhoogde circulatie van bloed en lymfevocht in het lichaam. Om verklevingen, die pijnlijke klonten of knopen in de spieren zijn, op te lossen of op te lossen, en om het bewegingsbereik van verstijfde gewrichten te verruimen, wordt triggerpoint-therapie opgenomen als onderdeel van de sportmassagesessie. Er zijn vier verschillende soorten sportmassagebehandelingen en hun onderscheid wordt voornamelijk gemaakt door de uitvoeringstijd in relatie tot de sportactiviteit van de sporter. Met andere woorden, het is vooral hun timing waardoor ze van elkaar verschillen. De vier soorten sportmassages worden als volgt aangeduid:

• Sportmassage vóór het evenement. De Pre-Event Sportmassage is een krachtige maar ingekorte massagebehandeling die 15 tot 45 minuten duurt en wordt uitgevoerd vlak voor het sportevenement. De belangrijkste focus ligt op die specifieke delen van het lichaam van de atleet die het meest intensief bij de actie worden betrokken.

• Sportmassage na het evenement. De sportmassage na het evenement wordt binnen een uur of twee van het evenement uitgevoerd en het doel is om de lichamen terug te brengen naar hun normale toestand door hen te helpen herstellen van het harde werk in de kortst mogelijke tijd.

• Herstellende sportmassage. De restauratieve sportmassage wordt toegepast terwijl de atleet in training is en het helpt hem of haar harder te oefenen terwijl tegelijkertijd de kans op blessures vermindert.

• Rehabilitatieve sportmassage. De Rehabilitative Sports Massage is er om de spreekwoordelijke stukken op te pikken door de verwondingen te behandelen die het gevolg waren van de inspanning van de sport. Het belangrijkste doel van de revalidatie-sportmassage is om pijn te verlichten en het lichaam terug te brengen naar zijn vroegere staat van vóór de verwonding.

Dus, of je nu een professionele of een amateur-atleet bent of gewoon een wereldburger die toevallig een precies probleem heeft, zoals een pijnlijke knie van je ochtend joggen rond het blok of een bevroren moet omdat je sliep aan de verkeerde kant van de bed of een stijve rug omdat je bent vergeten je benen te gebruiken bij het opheffen van de kruidenierswinkel en ga zo maar door, doe jezelf een lol en zie een sportmassage-therapeut. En de beste manier om er een te vinden is door verwijzingen te krijgen van betrouwbare bronnen of door wat onderzoek te doen.

Voorbij dat alles, moet je gewoon ontspannen en genieten van het proces terwijl je lichaam op het pad van genezing wordt gericht.

Which massage is perfect for you?

Free Consultation
 
Call +32 2 502 53 48
Contact Us
close slider

*Note: On Saturday & Sunday please call to make your booking