Shiatsu-massage

Massage is een vorm van complementaire of alternatieve medicamenteuze behandeling die de spieren en het diepe weefsel manipuleert om een ​​afgifte van toxines uit de spieren, ontspanning, stressvermindering en tal van andere gedocumenteerde voordelen te bewerkstelligen. Shiatsu is een van die massagetechnieken.

Shiatsu is ook bekend als acupressuur en is een vingerdrukmassage-techniek die is gebaseerd op het systeem van Chinese meridianen. In tegenstelling tot de massages van westerse culturen waar de therapeut kneden gebruikt, gebruikt de Shiatsu-beoefenaar druk en stretching.

Met behulp van hun vingers, handpalmen, duimen, knokkels, ellebogen en knieën werkt de therapeut aan de acupunctuurpunten en energiekanalen van het lichaam. Het wordt beschouwd als een vorm van aanraakcommunicatie en is een veilig en effectief middel voor preventieve geneeskunde.

Shiatsu-beoefenaars zijn van mening dat ziekten het gevolg zijn van geblokkeerde of onevenwichtige energie, hetzelfde beeld als Chinese acupunctuur. Gebruikmakend van het geloof dat er twee energiekrachten in het lichaam zijn en dat het menselijk lichaam een ​​microkosmos van het universum is, werkt de beoefenaar om energieniveaus te deblokkeren of opnieuw in evenwicht te brengen zodat geen ziekte het over kan nemen. Beoefenaars geloven dat shiatsu het hele wezen werkt, dus het is niet ongebruikelijk dat mensen tijdens of na de massage reacties krijgen. Sommige mensen zullen huilen, lachen, vreugde of stilte ervaren. Dit zijn reacties dat het lichaam oude energiepatronen doorbreekt en in een gezondere kant terechtkomt.

Beoefenaars gebruiken ook shiatsu-massage om veel voorkomende psychische en lichamelijke klachten te behandelen. Voorstanders geloven dat het aandoeningen zoals depressie, angst, misselijkheid, stijfheid, hoofdpijn, krampen of artritis verlicht. Soms worden zen shiatsu’s genoemd, geloven beoefenaars dat door de chi of energieniveaus te beïnvloeden. Wanneer een deelnemer lijdt aan slapeloosheid, indigestie, gezwollen gewrichten, hoofdpijn of depressie, geloven zij dat dit geen bron van ongemak is, maar als een symptoom van hyperactieve of niet-productieve chi.

De shiatsu-masseuse zal een eerste diagnose stellen door te beoordelen waar de chi-stroom gezond is en waar deze kan worden belemmerd. De beoefenaar zal vragen stellen over symptomen, kwalen en dan een lichte massage uitvoeren om te voelen waar drukpunten aanwezig zijn die strak of zacht zijn.

Zodra de diagnose is voltooid, zal de shiatsu-beoefenaar stevige druk uitoefenen met vingers, knokkels, duimen, handpalmen, tenen, voeten, knieën of ellebogen. Er zijn 14 verschillende meridianen die de therapeut tijdens de behandeling zal behandelen. Twee staan ​​centraal en trekken door de romp – een naar achteren en een naar voren. Er zijn 12 andere die in gespiegelde paren langs de symmetrische helften van het lichaam zijn. Ze worden geassocieerd met de functie van organen in het lichaam.

Veel mensen genieten van shiatsu-massage. Het heeft enkele overeenkomsten met diepe weefselmassage. Shiatsu omvat diepe ademhaling, roterende en uitrekkende gewrichten en het manipuleren van drukpunten. Wanneer deze punten worden ingedrukt, beschrijven de deelnemers de gevoelens als verschillend van andere soorten massage. Achteraf beschrijven ze meestal dat ze zich raar voelen, maar niet de pijn voelen die degenen die een diepe weefselmassage ervaren zullen beschrijven.

Shiatsu-behandelingen kunnen het beste op regelmatige basis worden gedaan om de meeste voordelen te ervaren. Oosterse geneeskunde maakt gebruik van shiatsu voor verschillende aandoeningen (repiratoire, spijsverterings, hoofdpijn of krampen in de benen) en vandaag wint het populariteit in het Westen.

Which massage is perfect for you?

Free Consultation
 
Call +32 2 502 53 48
Contact Us
close slider

*Note: On Saturday & Sunday please call to make your booking