De gezondheidsvoordelen van massagetherapie

In een poging om te begrijpen hoe en waarom massage therapie is zo effectief als het lijkt te zijn, wetenschappers en medische onderzoekers uit de hele wereld hebben het voor decennia aan het studeren. Sommige kenmerken van massage therapie zijn definitief opgelost met blijkbare consensus onder de geleerde geleerden, terwijl andere kenmerken zoals altijd onverklaarbaar mysterieus blijven.

Zo zijn ze het er allemaal mee eens dat wanneer er een zekere druk wordt uitgeoefend op een zacht weefsel zoals een spier, sommige veranderingen binnen de aangetaste spieren optreden. Zij hebben ook de neiging om te accepteren dat massage therapie ontspanning bevordert en de stress vermindert, die vaak leidt tot verslechtering of verslechtering van bepaalde fysiologische aandoeningen.

Die kenmerken van massage therapie die nog niet door de conventionele wetenschap zijn uitgelegd, hebben geleid tot een aantal theorieën en postulaten. U zult merken dat ze allemaal voor het woord ‘might’ zijn om onzekerheid aan te geven aangezien ze mogelijke voordelen voor de gezondheid van massage therapie hebben beschreven:

• Stimuleren die kan leiden tot het blokkeren van pijnsignalen die aan de hersenen worden overgedragen, en dit heet de ‘gate control theory’ van vermindering of verlichting van pijn.

• Kan een betere gezondheid bevorderen door het lymfestelsel te stimuleren om de lymfestroom te verhogen, wat de afscheiding is die ziektebestrijdende cellen door het lichaam draagt.

• Het zenuwstelsel van de cliënt opnieuw kunnen doorvoeren van de sympathiek naar de parasympatheticus. Daarbij worden de strijd- of vluchtreactie van het sympathische zenuwstelsel met zijn verhoogde hart- en ademhalingssnelheden, samen met verstevigde spieren van nood, ten gunste van de rest-and-digest reactie van het parasympathische zenuwstelsel met zijn verlaagde hart afgesloten snelheid, vertraagde ademhaling en ontspannen spieren.

Het volgende zijn specifieke gevallen en hun gerapporteerde voordelen, of ze worden begrepen of alleen waargenomen met verontrusting:

• Studenten van een New Jersey Medical School die massage therapie kregen vóór een examen vertoonden minder angst, lagere ademhalingssnelheden, een aanzienlijke toename van witte bloedcellen en een verbeterd immuunsysteem.

• Kankerpatiënten bij het James Cancer Hospital en Research Institute in Columbus, Ohio, hebben minder pijn ondergaan en verminderde angst na het ontvangen van massage therapieën dan degenen die dergelijke behandelingen niet kregen.

• Studies aan de Universiteit van Zuid-Carolina laten zien dat vrouwen die onlangs een kind hebben verloren, minder depressief waren na massage therapie.

• De National Institutes of Health (NIH) vond dat massage therapie verbeterde gewichtsverhoging bij zuigelingen die vroegtijdig waren of die met HIV waren blootgesteld. Zij besloten ook dat massage therapie herstel in patiënten die buikoperatie had.

• Onderzoekers van de Touch Research Institute van de School of Medicine van de Universiteit van Miami ontdekten dat de massagetherapie hoge bloeddruk vermindert, migrainehoofdpijn verlaagt en over het algemeen de alertheid en prestaties in de arbeidskrachten verhoogt.

Dus, is massage therapie gunstig? Ja! Massage therapie is gunstig op, oh, zo veel niveaus. De mechanica van het proces is misschien nog niet duidelijk, maar de uitkomsten zijn onbetwistbaar door ieders normen.

Contact Us
close slider

*Note: On Saturday & Sunday please call to make your booking